Piskesmæld

Et piskesmæld opstår idet hoved og krop foretager en pludselig og voldsom bølgebevægelse, der forplanter sig fra lænden og op mod hovedet. Bevægelsen gør at nakkens væv, led, muskler, sener, ledbånd, kar etc. kan blive forstrukket og presset sammen. 

Piskesmæld opstår ofte ved trafikulykker både forfra, bagfra og fra siden, men kan også opstå ved ex. slag og fald. 

Det anslåes at ca 16000 får en piskesmældsskade i Danmark. Langt de fleste kommer sig uden senfølger, men der er desværre også nogle hvor symptomerne ikke forsvinder.  Både symptombilledet og sværhedsgraden af symptomerne kan variere fra menneske til menneske.

De mennesker der søger hjælp hos mig har ofte problemer med smerter i nakke, skuldre og øvre ryg, svimmelhed, hovedpine og generel udmattethed. 

Fysiske symptomer & Usynlige handicaps

Piskesmæld forbindes ofte med fysiske problematikker som stivhed i kroppen, smerter i nakken og hovedpine. Og det er også i langt de fleste tilfælde en del af det symptombillede jeg ser når jeg behandler mennesker med piskesmæld. Men jeg oplever også i høj grad at alle de problematikker der ikke kan ses med det blotte øje, kan være en stor belastning for den ramte. Udfordringer som ex. svimmelhed, koncentrationsbesvær, træthed, udmattelse, "hjernetåge", følelsen af at være ved siden af sig selv, dårlig samvittighed og afmagt, er også vigtige elementer at tage højde for.

Og så er der naturligvis også traumet fra selve ulykken, der kan være vigtig at tænke ind i behandlingen.  

  

Så hvordan har du det egentligt? Fysisk? Psykisk? Sover du godt? Har du god energi? Overskud i din hverdag? 


Kontakt mig på 53640788 eller tina@kst-aku.dk og hør hvordan Kranio-Sakral Terapi, Akupunktur og Posturologi, kan hjælpe dig til en hverdag med færre smerter og mere overskud.

Symptomer & Udfordringer

 • Smerter i lænd, ryg, skuldre, nakke

 • Muskelømhed

 • Kæbesmerter

 • Hovedpine

 • Svimmelhed og dårlig balance

 • Husker dårligt

 • Svært ved at holde fokus og koncentrere sig

 • Træthed, manglende energi og uoplagthed

 • Bekymringer

 • Tankemylder

 • Søvnproblemer

 • Uro og rastløshed

 • Sløret syn & svært ved at fokusere 

 • Problemer med at læse og se på skærme (computer, telefon, TV)

 • Følsom overfor lyde, lys og stimuli

 • Hjernetåge & oplevelsen af at være ved siden af sig selv


Hvordan foregår en behandling?

Kraniosakral Terapi, Akupunktur & Posturologi er effektivt til at genoprette kroppens balance og sænke stress niveauet i kroppen. Noget af det der er helt centralt i behandlingen af piskesmæld. Først og fremmest hjælpes kroppen i en tilstand hvor nervesystemet får ro, så musklerne afslappes og stress hormonerne kan balanceres og signalerne til hjernen og ud i kroppen styrkes. Jeg oplever gode resultater i behandling af både nye og gamle piskesmældsskader. 

Posturologi 
(genopretning af kroppens holdning) virker ved at afspænde kroppens muskulatur og regulere signalerne til og fra hjernen. At få genoprettet kroppens balance er et vigtigt i element i smertelindring - også ved piskesmæld. Der kigges på fodens stilling og funktion, der er vigtig for ryggens stilling, bækkenet og lænden. Og der arbejdes med øjenmuskulaturen og dermed samsynet. Samsynsproblemer og spændinger i kæbens og øjets muskulatur har ofte stor sammenhæng med smerter i nakken.

Behandlingen kan bestå af øreakupunktur, nordpolsmagneter, specielle såler, neurostabs og øvelser. Hvad der er relevant for dig finder vi ud af når du kommer til behandlingen.

Posturologi virker på både de fysiske smerter, det psykiske overskud og de usynlige handicaps. Du kan læse mere om posturologi her  og på whiplashforeningens hjemmeside

Kraniosakral Terapi virker ved at afspænde kroppen med blide tryk og teknikker der får nervesystemet til at slappe af, retter skellettet og rygsøjlen op, afslapning af overspændte muskler og løsning af bindevæv og kranieknoglerne. Kranio-Sakral Terapi kan med fordel suppleres med Akupunktur.

Det er meget behageligt - og den milde tilgang til kroppen er lige præcist hvad den belastede krop har allermest brug for.