Lys & Farve Terapi

Behandling med lys og farver hedder også Chromoterapi, og er en del af Auriculo Terapien. 

Ligesom planter optager næring gennem det lys de modtager, gør vi mennesker det også. Både det lys vi modtager og de farver vi omgiver os med har betydning for vores sundhed og vores trivsel. Psykisk og fysisk.

Jeg benytter lys- og farver i mange af mine behandlinger, særligt ved
- Søvn problemer
- Angst
- Stress
- Træthed og manglende energi

Også ift. smerteproblematikker kan lys og farve terapi være en effektiv og dybdegående behandling.

Hvor stammer Chromo Terapien fra?

Daniel Asis & Solvey...

Auriculo terapien stammer fra Frankrig og har sin start i 1951. Den er udviklet og sat i system af den franske ingeniør, biolog og læge Dr. Paul Nogier og videreudviklet af hans søn, Dr. Raphael Nogier.

Dr. Poul Nogier opdagede, at samtlige organer i kroppen er repræsenteret som en aftegning i øret. En skade eller belastning i kroppen vil således give et ømt punkt i øret. Gennem 15 år udviklede han på baggrund af disse opdagelser "barnet i øret", ligesom han fandt frem til metoden om at fremsøge punkter ved brug af VAS pulsen. Han blev indstillet til Nobel prisen for sine opdagelser.

Auriculoterapien blev i 1990 anerkendt af WHO (Verdens Sundheds Organisationen) som et diagnostik- og behandlingsredskab. Metoden er i dag blevet så anerkendt i Frankrig, at mange franske praktiserende læger anvender øreakupunktur i deres praksis.


Hvordan foregår en behandling? 

Behandlingen tager altid udgangspunkt i dig og din problematik.   

Ved brug af punktsøger og måling af din puls (VAS pulsen) sporer jeg mig ind på præcist hvilke punkter i dit øre er aktive og behandlingskrævende.

Jeg benytter flere redskaber, når jeg behandler med øreakupunktur. Det kan nemlig variere, hvilket redskab der er bedst, alt efter, hvilket problem der skal løses.

  • Engangs-akupunkturnåle er de samme nåle, som benyttes til NADA og akupunktur på resten af kroppen. De sidder i øret mens du er i klinikken og fjernes når behandlingen er slut.

  • ASP Permanåle er små nåle, der bliver siddende i øret 2-14 dage. De kan dækkes af et lille plaster, og du behøver ikke tage særligt hensyn til dem.

  • Ørefrø er små plastre med et lille frø eller en metalkugle i midten. De skal masseres i løbet af dagen og bruges særligt til børn eller hvis du har nåleskræk.

  • Lys, farver og frekvenser - også kaldet Auriculo Medicin. Med et lille apperat søges og behandles ubalancer. Behandlingen kan foregå på øret og direkte på kroppen alt hvad din problematik er. Behandlingen virker på celleplan. 

  • El-stimulation fjerner hævelse og fremmer blodcirkulationen. Den er derfor særligt nyttig, hvis du har led eller muskelsmerter

Har du spørgsmål eller er du usikker på om øreakupunktur kan hjælpe dig, er du altid velkommen til at kontakte mig.