Auriculo

Auriculo terapi er en akupunktur form hvor vi arbejder med kroppen via øret. Den stammer fra Frankrig og er udviklet og sat i system af den franske læge Dr. Paul Nogier. Baggrunden kan du læse mere om nederst på siden.

Mange kender NADA behandling, som er en standard behandling hvor nålene sættes på særlige punkter i øret. NADA er for de fleste meget behageligt og skaber god ro i kroppen og sindet. Men øreakupunkturen kan meget mere end det!

Når jeg arbejder med Auriculo, samarbejder jeg med dit nervesystem. Under behandlingen mærker jeg din puls (VAS pulsen) mens jeg stimulerer forskellige zoner i og og omkring dit øre. Din puls kan nemlig fortælle mig, meget specifikt, hvad din krop har mest brug for. Det giver mulighed for hurtigt at komme ind til årsagen for dit problem - jeg oplever oftest god respons efter få behandlinger. Og DET er jeg vild med! Behandlingen centrerer sig 100% om hvad DIN krop og DIT nervesystem har brug for netop nu. Derfor er det også en af de behandlinger, jeg får de mest umiddelbare tilbagemeldinger på.
Det er fedt! Både for den der modtager og for mig som behandler!

Når man arbejder via VAS pulsen får man adgang til at arbejde målrettet og i dybden. Behandlingen er nærværende og fokuseret på dig - ikke en basis opskrift der har virket for nogen. Og det er lige præcist det, jeg holder allermest af ved Auriculo terapien. Det handler aldrig om “bare at sætte en nål”! Det handler om at være lydhør for og aflæse kroppens signaler. Så får du gode resultater efter få behandlinger. Derfor er det også relevant for dig at finde en terapeut der ved hvad han/hun har med at gøre.

Jeg behandler med nåle, frekvensbehandling, el stimulation, laser og magnetkugler. 

Kroppen i øret

Auriculo terapien stammer fra Frankrig og har sin start i 1951. Den er udviklet og sat i system af den franske ingeniør, biolog og læge Dr. Paul Nogier og videreudviklet af hans søn, Dr. Raphael Nogier.

Dr. Poul Nogier opdagede, at samtlige organer i kroppen er repræsenteret som en aftegning i øret. En skade eller belastning i kroppen vil således give et ømt punkt i øret. Gennem 15 år udviklede han på baggrund af disse opdagelser "barnet i øret", ligesom han fandt frem til metoden om at fremsøge punkter ved brug af VAS pulsen. Han blev indstillet til Nobel prisen for sine opdagelser.

Auriculoterapien blev i 1990 anerkendt af WHO (Verdens Sundheds Organisationen) som et diagnostik- og behandlingsredskab. Metoden er i dag blevet så anerkendt i Frankrig, at mange franske praktiserende læger anvender øreakupunktur i deres praksis.


Auriculo kan hjælpe ved
  • Smerter
  • Indre uro
  • Et overbelastet nervesystem
  • Stress
  • Angst
  • Osteklokke fornemmelse
  • Hjernetåge
  • Posturologiske ubalancer
  • Gamle uforløste problematikker. At forløse det der har sat sig fast i kroppen